Naby Keita vil være verdt ventetiden for Liverpool

Posted on mercredi, août 30th, 2017 at 9 h 45 min

Naby Keita

Godt før 2017 sommeroverføringsvinduet åpnet selv – før Barcelona swooped inn for Philippe Coutinho, før Virgil Van Dijk-sagaen var ekstremt rar – Liverpool hadde bare øyne for en spiller. Den spilleren var Naby Keita.

Og nå måneder senere, etter rykter om £ 70 millioner bud og direkte avslag for å selge, og takket være et kompromiss med RB Leipzig, har de røde menneskene deres slags.

Liverpool annonserte tirsdag morgen at de to klubbene hadde inngått en avtale om « fremtidig overføring » av Keita. Den guineanske midtbanespilleren vil flytte til Anfield, men ikke før neste sommer, når en 48 millioner pund frigjør klausuler i sin RB Leipzig-kontrakt. Rødene vil også betale et « ubeskyttet premie » for å låse opp avtalen nå.

Og uansett hva premien er, er det nesten sikkert verdt det. Keita er den perfekte Liverpool midtbanespiller. Den perfekte Jurgen Klopp midtbanespilleren. Han er den kjente toveis-boksen-boksen-spilleren, en defensiv skadedyr og dribbling maestro smeltet sammen i en 22-årig, 5-fots-8 kropp.

Keita drev Leipzig til andreplass i klubbens første Bundesliga sesong, og en rivaliserende leder hadde en enkel forklaring på deres suksess. « Alle har sett at Leipzig er et topplag, spesielt siden de har en 12-spiller, » sa Schalke regissør Christian Heidel. « Naby Keita spiller for to. Denne gutten er uforståelig.  »

Og da blir han en nr. 10 – og nærmere bestemt en sentral vinger – med ballen til føttene. Han ble nummer to i Bundesliga en sesong siden i vellykkede dribler per spill, rett bak Ousmane Dembele og like foran Arjen Robben. Det er den typen statistisk selskap han holder. Og han er en sentral midtbanespiller.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*